Wervelende Wervels

 

Balans en flexibiliteit in de dagelijkse beweging kan je aanzienlijk verbeteren door de wervelkolom soepel te houden. De - individuele - wervels van de ruggengraat hebben het vermogen om ‘los’ van elkaar te bewegen. 

 

Los en verbonden, zoals ook de losse schakels van een ketting met elkaar een harmonisch geheel vormen. Als die schakels fuseren, vastroesten wordt de ketting stroef … en hoe stroever ... hoe minder bewegelijk. 

 

De bewegelijkheid van je wervels onderhouden maakt dat je soepeler beweegt en meer gemak ervaart.

Voorkom het vastroesten van die schakels, blijf in beweging. 
En nog specifieker: “Houdt die wervels in beweging!”

 

 

Wat maakt Feldenkrais anders dan traditionele lichaamsbeweging?
Feldenkrais Awareness Throught Movement gebruikt geen rekken en strekken, het is geen workout of bootcamp. Het verschil zit hem in ‘awareness’, zacht aandachtvol bewegen, waardoor je vanzelf meer souplesse, rust, ruimte en gemak ervaart in bewegen.

De afgelopen maanden heb ik met veel plezier mensen mogen begeleiden om beter en makkelijker te bewegen. Enkele ervaringen en reacties van de deelnemers:   

 

“Ik ervaar het als zachter dan yoga. Ook daar doe je de oefening in een mindset van ontspanning maar je zoekt wel het maximum op. Mijn spieren worden daardoor nog niet zo uitgenodigd om uit de ‘aan’ stand te komen. Ik merk dat de kleine bewegingen fijn zijn en het zo precies voelen.”

 

“Ik merk dat ik er erg veel aan heb en mijn stijfheid baat heeft bij jou oefeningen en begeleiding.”

 

“De rust en aandacht voor het bewegingsapparaat in mijn lijf. 

Mooi om daar bewust van te worden”

 

“Ik vind het heerlijk en het doet me goed. En ik ervaar meer soepelheid en meer rust.”

 

“Het geeft me een andere en nieuwe energie. Ik ben me meer bewust van mijn lichaam ook in het dagelijks leven. Heel ontspannend dus eigenlijk helemaal heerlijk...” 

 

Wil je dit ook ervaren, voelen wat een Feldenkrais les het je brengt?

Vraag dan eerst mijn gratis ebook aan, 3 gouden tips. Dan krijg je praktische tips en oefeningen in de mail om het zelf de ervaren.   

Reactie schrijven

Commentaren: 0