De ballerina in jou
23 april 2023
Je zit op je werk. Die dossiermap daar boven … je wil, je kan er net niet bij. Je reikt omhoog, je arm rekt, strekt … een pijnscheut trekt door je arm. In een reflex, je laat alles vallen. Dossiermap. Alle papieren met een knal op de grond.

Wervelende Wervels
04 juli 2020
Balans en flexibiliteit in de dagelijkse beweging kan je aanzienlijk verbeteren door de wervelkolom soepel te houden. De - individuele - wervels van de ruggengraat hebben het vermogen om ‘los’ van elkaar te bewegen.

Betoverend mooi
25 juni 2020
Betoverend mooi, zo vind ik lelies. Kan je dat eigenlijk wel zeggen als je zelf Lily heet 🙂 Vernoemd naar mijn grootmoeder, zij was in mijn ogen de prachtigste bloem. Voor anderen niet altijd even zichtbaar.

Welke les ik leerde met Awareness Through Action.
21 juni 2020
Tijdens mijn Feldenkrais opleiding kregen we een gastles van Moti Nativ, een Israëlische Feldenkrais en ‘Martial Arts’ trainer. Een dynamisme les in beweging … en … toen gingen bij mij alle lampen branden! De dynamiek van bewegen, snelheid en het controleren daarvan.

Kom op, even doorbijten
13 juni 2020
Kom op … even doorbijten … je bent er bijna!” Tanden op elkaar en door! Woede, frustraties, boosheid, ergernissen … ‘grrr’… emoties van ongenoegen. Een van de plekken waar we die ‘emoties’ vaak vastzetten is de kaak. Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen daar ook last van te hebben. Je kaken ergens in vast zetten, vastklemmen of juist stijf houden, dan doen we onbewust allemaal.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is ...
07 juni 2020
Je ogen zijn de hele dag bezig, je kijkt naar je scherm je telefoon en zonder dat je er erg in hebt zijn je ogen, je oogspieren, de hele dag aangespannen. Dat aan-gespannen-houden van je oogspieren heeft effect op de spieren in je nek en schouders, alleen dat voelen we meestal niet. Waar we wel heel goed in zijn is het voelen van een pijnlijke of stijve nek en aangespannen schouders.

19 januari 2020
‘Excuses voor de nare ervaring’ staat op het kaartje van de bos bloemen. De dag ervoor had ik gebeld naar de servicedesk van Ziggo Zakelijk voor hulp om een probleem op te lossen. In mijn beste ‘geen technische know how’ over geïnstalleerde apparaten in mijn meterkast probeer ik het probleem uit te leggen ....